Header afbeelding
Header afbeelding logo

Gezinsworkshop met Paarden

Transform your family to succeed and thrive

Een unieke gezinservaring

Herken je binnen jullie gezin één of meer van de volgende dingen?

 • Jullie onderlinge band kan wel een boost gebruiken
 • Jullie willen graag de onderlinge communicatie binnen het gezin verbeteren
 • De onderlinge verhoudingen zijn gespannen of er zijn onderhuidse spanningen en je weet niet goed waar die vandaan komen en hoe je ermee moet omgaan
 • Het stellen van grenzen is een uitdaging binnen jullie gezin
 • Jullie hebben moeite met het gedrag van één of meerdere kinderen
 • Je hebt moeite met het omgaan met je eigen emoties en die van je kind
 • Jullie blijven maar in eenzelfde loep zitten en kunnen bepaalde patronen niet doorbreken

Natuurlijk leiderschap met paarden

In deze workshop ga je als gezin met elkaar aan de slag om beter met elkaar te communiceren, opener, eerlijker en duidelijker te zijn, en tegelijkertijd trouw te blijven aan jezelf. Hierdoor ontstaan er minder misverstanden, spanningen en onenigheid. Er gaat minder energie verloren en er komt meer rust, ontspanning en plezier.
Wij noemen dit natuurlijk leiderschap. Je krijgt de dingen natuurlijk en gemakkelijk voor elkaar vanuit je kracht in plaats van autoritair, boos of straffend te hoeven zijn. Dit gedrag laat je vaak zien omdat je onvoldoende in staat bent met de uitdagingen van het moment om te gaan.

Door verschillende oefeningen met paarden vanuit de grond te doen, wordt jullie duidelijk wat de onderliggende patronen zijn in jullie gezin en hoe ieder gezinslid daaraan bijdraagt. Het maakt inzichtelijk hoe de onderlinge rollen zijn en wat ieders eigen kracht en uitdaging is. Een workshop die zich onderscheidt van andere programma’s doordat je hier niet alleen praat en uitwisselt, maar ook echt aan de slag gaat met de transformatie van beperkende patronen binnen jullie gezin. Zo zie je dan ook gelijk duidelijke resultaten!

In deze workshop leren jullie hoe

 • Ieder vanuit zijn kracht opkomt voor zichzelf en er daardoor ook voor de ander kan zijn
 • Je effectief gedrag in de praktijk kunt brengen en daarmee gewenste resultaten kunt behalen
 • Jullie beperkende gezinspatronen kunnen doorbreken

Het resultaat
De basis van jullie gezin wordt versterkt door meer vertrouwen, respect en een open en eerlijke communicatie. Gezinsrelaties veranderen en krijgen een boost waardoor er meer plezier en een sterkere gezinsband ontstaat. Je zult zien dat situaties andere, positievere resultaten hebben en dat deze dag leidt tot blijvende (gedrags)verandering.

Programma

 • Welkom en inleiding natuurlijk leiderschap en werken met paarden
 • Gezinsoefening : ‘hoe ben je samen een betrouwbare en veilige kudde?’
 • Parallelsessies ouders en kinderen
 • De ouders doen beiden na elkaar een individuele oefening met een paard. Zij gebruiken hiervoor eenpersoonlijke uitdaging die in het gezin speelt.
 • De kinderen gaan een paard schilderen, leren een paard sturen of doen (afhankelijk van de leeftijd) ook een individuele sessie met een paard.
 • Gezinsoefening: ‘Doorloop met elkaar en met een paard een obstakelparcours’
 • Eindevaluatie

Praktische gegevens:
Voor: gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar
Duur: 4-5 uur
Data: In overleg wordt een datum gekozen

Waarom zijn paarden zulke prachtige leermeesters

Paarden zijn niet-oordelende, eerlijke spiegels, die ons direct feedback geven in elke situatie. Ze leven in het wild in een kudde. Als mens kunnen we veel leren van hun groepsdynamiek, (non-verbale) communicatie en stijl van leidinggeven. Om te kunnen voortbestaan hebben paarden zich ontwikkeld tot zeer gevoelige en sociale dieren, in staat om de kleinste inconsistentie op te merken in hun omgeving. Paarden voelen en reageren op intenties, emoties en gedachten van ons, die wij ‘onbewust’ uitdrukken door middel van onze lichaamstaal. Je leert je hier aan de hand van de reacties van het paard en de interventie van de coach bewuster van te worden. Sessies met paarden zijn zeer interactief en bieden directe leerervaringen die moeilijk zijn te verkrijgen in een meer traditionele leeromgeving

Wat anderen over de gezinsworkshop zeggen

‘Wat heeft het ons mooie inzichten gegeven. Samen een hele dag aan de slag met hoe wij communiceren, waar we tegen aanlopen binnen het gezin en vooral hoe we dat kunnen verbeteren. Niet alleen inzicht in hoe de patronen bij ons verlopen, maar vooral gelijk aan de slag om het anders te doen. Het is een stuk gezelliger thuis nu!’
Marieke en Peter, ouders van Bo, Ties en Lotte