Header afbeelding
Header afbeelding logo

Ouderworkshop met Paarden

Transform as parents to succeed and thrive

Een unieke ouderervaring

Herken je binnen jullie gezin één of meer van de volgende dingen?

 • De onderlinge band kan wel een boost gebruiken?
 • Wil je graag de onderlinge communicatie binnen het gezin verbeteren?
 • Ervaar je onderlinge spanningen of onderhuidse spanningen, weet je niet goed waar die vandaan komen en hoe je ermee moet omgaan?
 • Vind je duidelijk zijn en het stellen van grenzen een uitdaging?
 • Heb je moeite met het gedrag van één of meerdere kinderen in je gezin?
 • Heb je moeite met het omgaan met je eigen emoties en die van je kind?
 • Blijf je maar in eenzelfde loep zitten en kunnen bepaalde patronen niet doorbreken?

Natuurlijk leiderschap met paarden

In deze workshop ga je met andere ouders aan de slag om beter met een paard om effectiever te communiceren, opener, eerlijker en duidelijker te zijn, en tegelijkertijd trouw te blijven aan jezelf. Hierdoor ontstaan er minder misverstanden, spanningen en onenigheid in het gezin. Ook gaat er minder energie verloren en komt er meer rust, ontspanning en plezier.
Wij noemen dit natuurlijk leiderschap. Je krijgt de dingen natuurlijk en gemakkelijk voor elkaar vanuit je kracht in plaats van autoritair, boos straffend te hoeven zijn. Dit gedrag laat je vaak zien omdat je onvoldoende in staat bent met de uitdagingen van het moment om te gaan.

 

Door verschillende oefeningen met een paard te doen, wordt je duidelijk wat je kracht en uitdaging is bij het opvoeden, wat je onderliggende patronen zijn die maken dat je niet de gewenste relatie of interactie krijgt en wat je nodig hebt om dat vanuit je kracht en met gemak wel voor elkaar te krijgen.

Een workshop die zich onderscheidt van andere programma’s doordat je hier niet alleen praat en uitwisselt over je uitdagingen, maar ook doet door ermee aan de slag en je gelijk duidelijke resultaten ziet!
Wij werken vanuit een systemische benadering en naast de paarden (die heel veel van ons gedrag en onze emoties spiegelen) gaan wij ook echt aan de slag met de transformatie van beperkende patronen binnen jullie gezin.

Er wordt uitsluitend vanuit de grond met het paard gewerkt. Er wordt niet op de paarden gereden.

In deze workshop leren jullie hoe

 • Ieder vanuit zijn kracht opkomt voor zichzelf en er daardoor ook voor de ander kan zijn
 • Je effectief gedrag in de praktijk kunt brengen en daarmee gewenste resultaten kunt behalen
 • Je beperkende gezinspatronen kunt doorbreken

Het resultaat
Je basis binnen het gezin wordt versterkt door meer vertrouwen, respect en een open en eerlijke communicatie. Gezinsrelaties veranderen en krijgen een boost waardoor er meer plezier en een sterkere gezinsband ontstaat. Je zult zien dat situaties andere, positievere resultaten hebben en dat deze dag leidt tot blijvende (gedrags)verandering.

Programma

 • Welkom en inleiding natuurlijk leiderschap en werken met paarden
 • Groepsoefening: ‘hoe ben je samen een betrouwbare en veilige kudde?’
 • Individuele oefening: Hoe bereik ik mijn gewenste resultaten binnen ons gezin
 • Groepsoefening: ‘Doorloop met elkaar en met een paard een obstakelparcours’
 • Eindevaluatie

Praktische gegevens:
Voor: Ouders
Duur: 10.00 – 17.00 uur uur

Waarom zijn paarden zulke prachtige leermeesters

Paarden zijn niet-oordelende, eerlijke spiegels, die ons direct feedback geven in elke situatie. Ze leven in het wild in een kudde. Als mens kunnen we veel leren van hun groepsdynamiek, (non-verbale) communicatie en stijl van leidinggeven. Om te kunnen voortbestaan hebben paarden zich ontwikkeld tot zeer gevoelige en sociale dieren, in staat om de kleinste inconsistentie op te merken in hun omgeving. Paarden voelen en reageren op intenties, emoties en gedachten van ons, die wij ‘onbewust’ uitdrukken door middel van onze lichaamstaal. Je leert je hier aan de hand van de reacties van het paard en de interventie van de coach bewuster van te worden. Sessies met paarden zijn zeer interactief en bieden directe leerervaringen die moeilijk zijn te verkrijgen in een meer traditionele leeromgeving