Header afbeelding
Header afbeelding logo

Teams in flow met paarden

Het team naar nieuwe hoogten

Til de samenwerking en prestaties van je team naar nieuwe hoogten. Ontdek de kracht van Teams in Flow met paarden training.

Teams kunnen tegen verschillende uitdagingen aanlopen, zoals communicatieproblemen, gebrek aan samenwerking, omgaan met verandering,  conflicten en spanningen, ontbreken van gedeelde visie. Teams in Flow met paarden biedt een diepgaand inzicht in hoe teams kunnen floreren en excelleren in hun werk. Tijdens onze training passen we de Teams in Flow theorie direct toe en gaan we aan de slag met een talenten en drijfveren analyse, de Transformatie methodiek van LIGHTHORSE en het werken met paarden. Teams in Flow biedt een holistische en omvattende benadering van teamontwikkeling, waarbij we theorie, diepgaand inzicht en ervaring combineren met praktische toepassing om teams te helpen floreren en hun potentieel te maximaliseren.

De essentiële principes van Teams in Flow

Tijdens onze training verkennen deelnemers de essentiële principes van Teams in Flow en hoe deze toe te passen om een coherent en hoog functionerend team te creëren:
Harmonie: Creëer een omgeving van respect, vertrouwen en samenwerking voor ondersteuning en unieke bijdragen.
Duidelijkheid: Stel heldere doelen en verwachtingen om begrip en bijdrage aan het grotere geheel te bevorderen.
Kracht: Benut individuele sterktes voor synergie en maximale impact.
Veerkracht: Bouw teams die flexibel zijn en snel herstellen van uitdagingen.
Flow: Stimuleer creativiteit, innovatie en productiviteit voor moeiteloos werken.

TMA Talenten analyse

We gebruiken een Talenten Motieven Analyse (TMA) om de unieke talenten en drijfveren van jezelf, de teamleden en het team te identificeren. Door te begrijpen waar ieders sterke punten en uitdagingen liggen en hiermee aan de slag gaan, kun je de teamdynamiek optimaliseren en complementaire vaardigheden optimaal benutten.

Transformatiemethodiek: Echte Verandering Bereiken

Bij LIGHTHORSE hebben we een unieke transformatie methodiek ontwikkeld waarmee je snelle, effectieve en blijvende gedragsverandering en resultaten bereikt, terwijl je vitaler wordt en je welzijn vergroot. Onze aanpak is zowel praktisch als wetenschappelijk en gebaseerd op bewezen principes. Het transformeren van individuen, teams en organisaties is essentieel voor het oplossen van de uitdagingen van vandaag.

Praktijkgerichte oefeningen met paarden

Een belangrijk aspect van onze training is het werken met paarden. Paarden zijn gevoelige en intuïtieve dieren die reageren op non-verbale signalen, emotie en energie. In nieuwe onbekende situaties laten mensen hun meest vertrouwde gedrag zien. Door met een specifiek doelen en je team met paarden te werken en onze Transformatie methodiek toe te passen krijg je directe inzicht over onder andere leiderschap, rollen, communicatievaardigheden en teamdynamiek. Teamleden passen het nieuw geleerde direct toe waardoor teams effectiever samenwerken en betere resultaten behalen.

Tijdens de training Teams in Flow doe je drie oefeningen met paarden:
Groepsoefening: Betrouwbare Kudde
Herken, rollen, talenten, team-dynamieken en
Individuele Oefening: Bereik je Gewenste Resultaten
Ervaar hoe je persoonlijke doelen bereikt met behulp van de bewezen transformatiemethodiek van LIGHTHORSE.
Groepsoefening: Werk effectief samen in Veranderende en Dynamische Omstandigheden
Werk optimaal samen in situaties die constant in beweging zijn, met behoud van focus en effectiviteit (en plezier).

Kortom, bij Teams in Flow streven we ernaar om teams te helpen hun volledige potentieel te realiseren door een combinatie van theoretisch inzicht, praktische toepassing, individuele talent analyse en ervaringsgericht leren met paarden.

Voor wie

Deze training is ideaal voor intacte teams die hun samenwerking willen verbeteren, hun prestaties willen optimaliseren en veerkrachtig willen worden in een snel veranderende omgeving.
Deze training is ook geschikt voor teamleiders die hun leiderschap willen versterken en hun teams willen begeleiden naar succes.


Book a call