Header afbeelding
Header afbeelding logo

Leiderschap

Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's
Logo's

Leiderschap vormt de essentiële pijler van succes in elke setting. Als leider ben je niet alleen de stuurman; je bent ook de katalysator van verandering, de architect van innovatie en de motor van groei. Of je nu een bedrijf leidt, een team aanstuurt of een gemeenschap inspireert, jouw leiderschap is van onschatbare waarde.

Het belang van leiderschapsontwikkeling kan niet genoeg benadrukt worden. Leiderschap is de kern van elke florerende organisatie. Effectieve leiders belichamen visie, motiveren teams, omarmen verandering en verwezenlijken doelen. Daarom is het essentieel om leiders te ontwikkelen die het potentieel van individuen ontsluiten, een cultuur van vertrouwen bevorderen en duurzaam succes garanderen.

Leiders worden geconfronteerd met talloze uitdagende obstakels. Het vereist niet alleen strategisch inzicht en uitvoerend vermogen, maar ook moed, veerkracht en begrip van menselijk gedrag en organisatiedynamiek. Het overwinnen van deze uitdagingen vraagt om sterke leiderschapsvaardigheden en een diepgaand begrip van menselijke en organisatorische processen.

Bij LIGHTHORSE gaan we uit van natuurlijk leiderschap, waarbij je present en resourceful bent, een heldere richting hebt, anderen  inspireert en betrekt, vitaal en energiek bent, en persoonlijk meesterschap beheerst.

Presence: Het volledig aanwezig zijn in het moment en flexibel zijn in het omgaan met veranderingen en uitdagingen.
Direction: Duidelijke richting biedt een kompas voor actie te midden van onzekerheid, waardoor individuen en teams gemeenschappelijke doelen bereiken.
True relationships: Sterke relaties leggen de basis voor vertrouwen en samenwerking, essentieel voor innovatie en veerkracht.
Engagement: Het motiveren en betrekken van anderen en teamleden voor het bereiken van gemeenschappelijke doelen.
Vitality and energy: Het behouden van energie en welzijn is cruciaal om veerkrachtig te blijven en effectief om te gaan met stress.
Personal mastery: Groeien, leren en ontwikkelen om effectieve beslissingen te nemen, flexibel en veerkrachtig te zijn en anderen te inspireren.

We bieden een holistische benadering van leiderschapsontwikkeling, waarbij we individuele vaardigheden integreren met organisatorische behoeften en bedrijfscultuur. Door op maat gemaakte training, coaching en een cultuur van voortdurende groei en leren te stimuleren, helpen we leiders om hun volledige potentieel te realiseren en duurzaam succes te bereiken.

Bij LIGHTHORSE helpen we je deze essentiële leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen door coaching, training, intensives en op maat gemaakte programma’s.

Neem contact op voor informatie over onze ruime aanbod van team- en leiderschapstrainingen. Enkele vind je hier op de website bij Diensten.

LIGHTHORSE helpt leiders om hun leiderschapspotentieel te maximaliseren, te floreren, succesvol te zijn en een blijvende impact te hebben op hun teams en organisaties door coaching, training, intensives en op maat gemaakte programma’s.

Kies LIGHTHORSE
Track record: bewezen transformatiemethode, unieke programma’s, snelle en blijvende gedragsverandering en resultaten
Impact: systemische aanpak, vooraanstaande innovatieve concepten en theorieën, praktijk en ervaringsgericht, tools en methodieken die écht het verschil maken
Garantie: prestatie afspraken, wij weten wat wij kunnen waarmaken

Zie Diensten voor informatie over onze coaching, training, deep dives en op maat gemaakte programma’s.

Book a call

Executive Leiderschap

Het Executive leiderschapsprogramma van LIGHTHORSE richt zich op C-level leiders, senior leiders en topmanagers.

Leiderschaps ontwikkeling

De leiderschapsontwikkelingsprogramma’s van LIGHTHORSE zijn gericht op het versterken van de leiderschapsvaardigheden.

Persoonlijk Leiderschap

Met LIGHTHORSE kunnen leiders hun leiderschapspotentieel maximaliseren, doorbraken realiseren en floreren en succesvol zijn hun rol.

Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's
Foto's

Reviews van onze klanten

 

In de meerdaagse sessies heb ik door de variëteit in het programma van meditatie, opstellingen, ademhalingsoefeningen en de paarden een diep inzicht gekregen in mijn gevoelsleven en dat heeft mij veel meer in balans gebracht. Voorheen gebruikte ik voornamelijk mijn hoofd en nu is het meer een samenspel met mijn hart en onderbuik. Ook de individuele reizen met ‘de paddestoelen zijn verhelderend en baanbrekend waarbij ik mij altijd veilig en vertrouwd heb gevoeld. 

Directeur/Lid RVT - Publieke sector

Afgelopen jaar hebben we meerdere team-sessies met Lighthorse gedaan. Die sessies zijn instrumenteel geweest in de transformatie van ons team. Door de verschillende oefeningen (met en zonder paarden…) hebben we grote stappen gezet naar een “betrouwbare kudde”. Zo hebben we het vertrouwen in elkaar versterkt en en de basis gevormd voor ons Team 2.0.  

Directeur - Financiële sector

Ik kan met volle overtuiging zeggen dat het een geweldige ervaring was. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn team. Het is een verademing om de praktische aspecten van reflectie met paarden te ervaren, in plaats van urenlang door boeken te moeten bladeren over natuurlijk leiderschap. 

Director Brand Communications Media & CSR

Oorspronkelijk gestart met een leiderschapstraining en vervolgens een grote organisatie transformatie, zagen we al snel ook grote voordelen voor medewerkers met mentale problemen of uitdagingen. Niet alleen omdat we de wachttijd voor onze medewerkers hiermee aanzienlijk kunnen verkorten ten opzichte van de reguliere geestelijke gezondheidszorg, maar vooral omdat we zeer grote voordelen en resultaten zien in de praktische aanpak van Lighthorse.

HR adviseur - Retail sector

Wij zien, en horen terug van onze medewerkers, dat zij relatief snel échte gedragsveranderingen weten te bereiken en te borgen. Hierdoor blijven zij, of komen snel terug, in het maatschappelijke ritme en kunnen constructief aan de slag met zichzelf en hun situatie. Dit komt niet alleen door de inzet van de paarden maar zeker ook door de zeer ervaren coaches en psychologen en experts. Absoluut een aanrader voor wie toe is een échte nieuwe start! 

HR adviseur - Retail sector

Ik heb zeer veel respect en waarderingen voor de inzet, toewijding en liefde die Sandra en Alwine gegeven hebben. Daarnaast is er een zeer indrukwekkende verzameling aan kennis en vaardigheden die aan bod komt. Het resultaat is het bewijs van hoe goed het voor mij was. Ik had bijna een 10 gegeven, maar ik heb geleerd dat een 10 niet altijd het mooiste hoeft te zijn ?

Managing Director - Financiële sector

Zeer intensief, waardevol, leerzaam en mooi, het overtrof mijn verwachtingen. De combinatie van theorie, praktijk (oefeningen) en ontspanning levert direct waardevolle gedragsverandering (inzichten) op. 

COO - Financiële sector

Ik heb inzicht gekregen in mijn eigen sterke kanten en de ruimte om deze in te zetten in mijn organisatie. Ik zie op mijn eerste werkdag na het programma al direct resultaat. Ik heb er zeker meer uit gehaald dan ik had verwacht. Het is een serieus programma van formaat en een echte life changing experience. 

Strategisch Projectleider - Onderwijs sector

Zeer positief! Afwisselend programma, met theorie en verschillende vormen van verdieping en oefening, waaronder met paarden. Verrassende en veilige, positieve sessie met truffels, had twijfel om dit te doen, maar ben blij dat ik het heb gedaan. Bovenal was het effectief: ik heb echt het gevoel dat we doorbraken hebben gerealiseerd. 

CFO - Publieke sector

Dit was voor mij niet zomaar coaching. Meer een laatste redding.  Als ik allemaal moet gaan beschrijven wat ik geleerd heb kan ik beter een boek gaan schrijven. Laten we ze zeggen dat ik een hele andere kijk op het leven heb gekregen. 

Verkoop medewerker - Retail sector

Een meer directe vorm van feedback kun je niet krijgen, omdat je direct het effect van je eigen denken, voelen, handelen terug ziet in de reactie daarop van de paarden. 

HR adviseur - Retail sector

Wist in het begin niet wat te verwachten. Was zelfs sceptisch. Echter dat verdween heel snel toen ik merkte wat het mij deed en bracht. Op momenten zwaar maar zeer verhelderend.  

Vestigings manager - Retail sector

For me the combination of looking back at your old pains and script and planning for the future with clear goals and objectives really helps the lessons learnt land very well. I am still using these lessons everyday, Im aware more and more of the insights I have taken away from Lighthorse. I can recommend this to anyone who is serious about wanting to transform certain behaviours or patterns. Its not the easy way but it is the best way I have experienced 🙂 

CEO - Publieke sector

Het Lighthorse programma heeft mij goed geholpen bij mijn vraagstukken. Het was voor mij een goede combinatie tussen gesprekken, opstellingen en werken met de paarden. 

Manager Continuous Improvement - Technische sector

De coaching die tot nu toe gehad, was een opeen en dan een uurtje, de intensiteit en aangesloten hij het programma maakten enorm het verschil.

Procurement and construction director

Executive Leiderschap

Executives staan vaak onder immense druk en het is uitdagend door snel veranderende marktomstandigheden om te gaan, de complexe besluitvormingsprocessen, de strategische doelstellingen met de operationele uitvoering te balanceren, de organisatorische veranderingen te leidenen effectief te communiceren met diverse belanghebbenden.
Het Executive Leiderschapsontwikkelingsprogramma van LIGHTHORSE richt zich op C-level leiders, senior leiders en topmanagers.
Op maat gemaakte programma helpen om het leiderschap te versterken op het hoogste niveau, strategisch denken te verbeteren, en het vermogen om organisatorische uitdagingen aan te pakken te vergroten door presence, purpose, resilience en persoonlijk meesterschap.
LIGHTHORSE biedt ook individuele coaching en mentoring als ondersteuning bij het navigeren door complexe situaties en het bereiken van professionele doelen.

Wij staan je graag te woord voor vrijblijvende informatie. Stuur een bericht of plan een gesprek met ons in.


Book a call

Leiderschapsontwikkeling

Leiders worden vaak geconfronteerd met uitdagingen zoals het motiveren van hun team, het omgaan met conflicten, en het implementeren van organisatorische veranderingen op operationeel niveau. Ze moeten vaak hun leiderschapsstijl aanpassen aan verschillende situaties en teamdynamiek.
LIGHTHORSE biedt leiderschapsontwikkelingsprogramma’s die gericht zijn op het versterken van de leiderschapsvaardigheden.
Onze programma’s omvatten training in effectieve communicatie, vertrouwen bouwen, conflictbeheersing, teambuilding, het beste uit je mensen halen en verandermanagement en helpt leiders bij het ontwikkelen van hun leiderschapsstijl, het verbeteren van hun effectiviteit in verschillende contexten, persoonlijk meesterschap, vitaliteit en work-life balans.

Wij staan je graag te woord voor vrijblijvende informatie. Stuur een bericht of plan een gesprek met ons in.


Book a call

Persoonlijk Leiderschap

Individuen staan voor persoonlijke en professionele uitdagingen, zoals het vinden van een balans tussen werk en privé, het omgaan met stress, en het ontwikkelen van zelfbewustzijn en veerkracht en vitaliteit en welzijn. Met andere woorden, persoonlijk leiderschap gaat over het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen groei, ontwikkeling en succes.
LIGHTHORSE biedt persoonlijke leiderschap en ontwikkelingsprogramma’s die helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van talenten, kracht en richting. Het omvat technieken en tools om persoonlijk leiderschap te versterken, doelen en prioriteit te stellen en effectiever te zijn.
We bieden ook coaching en begeleiding om individuen te ondersteunen bij het bereiken van persoonlijke en professionele doelen, purpose, en bij het creëren van een gebalanceerd, vitaal en vervullend leven.

Met LIGHTHORSE kunnen leiders hun leiderschapspotentieel maximaliseren, doorbraken realiseren en floreren en succesvol zijn hun rol.

Wij staan je graag te woord voor vrijblijvende informatie. Stuur een bericht of plan een gesprek met ons in.


Book a call

Contactformulier

    Bericht