Header afbeelding
Header afbeelding logo

Alwine van Heemstra

Alwine van Heemstra

Wanneer je je eigen imperfecties en die van anderen met liefde en humor mooi kunt vinden, dan kan je de wereld aan!

Ik help je om je hart te openen voor jezelf waarbij je ruimte leert maken voor emoties in plaats van ze weg te drukken. Want alleen dan kan je je verbinden met anderen en kan de ander jou zien en horen.
Ik ben opgeleid in het werken met de Transformatie Methode van LIGHTHORSE en doe dit inmiddels tien jaar. Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd in Communicatie, in het toepassen van Psychedelica in persoonlijke ontwikkeling, het werken met de TMA motieven en drijfveren analyse om begrip te krijgen in het handelen en gericht kunnen ontwikkelen en in het Transformatie Spel om meer van de onbewuste patronen bloot te leggen.
Mijn aandachtsgebieden bij LIGHTHORSE zijn met name de Breakthrough programma’s, Expand programma’s, Relatieprogramma’s en Team trainingen.

Met een achtergrond in communicatie en kunst heb ik voordat ik als Transformatie coach ging werken jarenlang bijzondere projecten gefilmd wat me op allerlei plekken en in uiteenlopende situaties in de wereld bracht; in een tehuis voor gevluchte meisjes in Iran, in een burgeroorlog in DR Congo, bij ondernemers in het armste land van de wereld, Lesotho, om er een paar te noemen. Maar ook bij bedrijven zoals TNT Express, Triodos Bank en Rabobank, waar ik me vooral richte op CSR projecten ter bevordering van diversiteit en duurzaamheid in organisaties en om medewerkers met elkaar in gesprek te brengen en tegenstellingen en uitdagingen op te lossen. De overstap naar Transformatie Coaching was voor mij een logisch vervolg hierop; de rode draad in mijn werk is het plezier dat ik beleef aan mensen contact te helpen maken met hun authentieke zelf; open, creatief en bevlogen, voorbij de angst, en van daaruit vrij te communiceren en te handelen.

Bij LIGHTHORSE heb ik hierdoor in combinatie met de Transformatie methodiek de afgelopen tien jaar vele mensen in onze programma’s en trainingen in korte tijd zien opbloeien. Ik hou van de diversiteit aan klanten die we hebben, zakelijke klanten, jongeren, gezinnen, stellen, kleine teams, grote teams. Het is elke keer weer een mooi nieuw avontuur om mensen door het transformatie proces heen te begeleiden. Het mooiste compliment is als we van mensen uit de omgeving van onze klanten positieve verhalen terugkrijgen over de veranderingen of als we na een jaar van een stel horen hoe goed het nog steeds gaat, of als iemand nu werk doet dat echt bij hem of haar past, of als een sales team niet meer vanuit ieder voor zich opereert maar vanuit ‘wij’ met oog voor de klant en voor elkaar. Anderen vinden mij invoelend, speels, communicatief, open, liefdevol, reflecterend en verbindend.

Alwine – Een prachtige vrouw met empathie, zachtheid en liefde en daarmee een waar voorbeeld van de kant van mij die ik graag meer ontwikkel. De combinatie van jullie beiden en het plezier waarin jullie samenzijn maakt het programma heel erg sterk.

Boardmember - Familiebedrijven

Alwine, wat heb jij me een zelfliefde gegeven. Elke keer als ik weer in een oude groef leek te stappen, haalde jij me er doortastend maar zo liefdevol weer uit. Je bent zacht, liefdevol en doortastend. Ik ben blij dat ik je heb mogen leren kennen. Dank je wel.

S. - Particulier

Ik heb Alwine ervaren als het voorbeeld van vrouwelijke energie en de manier waarop zij aan het werk is gegaan met mijn angst voor emoties is zee helpend geweest.

Voorzitter College van Bestuur - Onderwijs Sector

Dit was voor mij niet zomaar een coaching. Meer een laatste redding
Als ik allemaal moet gaan beschrijven wat ik geleerd heb kan ik beter een boek gaan schrijven. Laten we ze zeggen dat ik een hele andere kijk op het leven heb gekregen.
Alwine is een persoon die veel moeite gehad heeft om mijn vertrouwen te winnen. En dat is eigenlijk nooit iemand gelukt.

Verkoper - Retail sector

Wist ik het begin niet wat te verwachten. Was zelfs sceptisch. Echter dat verdween heel snel toen ik merkte wat het mij deed en bracht. Op momenten zwaar maar zeer verhelderend. Heel veel steun aan Alwine als ik er doorheen zat.

Vestigings manager - Retail sector

Alwine heeft een fijne energie en stelt je ook erg op je gemak en wist ook door te dringen tot in mijn innerlijke zelf 🙂 ook bij Alwine merk je dat ze jaren ervaring heeft met coaching en begeleiding en daardoor ook tot de oorsprong kan doordringen en je kan laten zien/voelen hoe hier mee om te gaan.

M. - Vastgoed ondernemer

Ik kwam naar lighthorse toe als iemand die zich niet durfde open te stellen voor andere, iemand die zich terug hield. Maar door de kracht vanuit jullie ging dat gevoel gewoon weg. Sandra en Alwine waren beide snel, duidelijk en scherp met de observaties over mij. De resonantie die voelde waaruit ik mij durfde open te stellen en echt te gaan voor deze week heb ik maar zelden gevoeld bij mensen.

S. - Eindexamenleerling

Alwine heeft mij uitgedaagd en gesteund om dieper en verder te gaan. Haar bemoedigende manier om naar andere richtingen en gebieden van mijn leven te kijken, stimuleerde mij om veel dieper in contact te komen met mijn oorsprong van gedrag.

L. - Hospitality sector

Tijdens alle sessies voelde ik me volledig veilig met Alwine om mijzelf en mijn emoties te benaderen.

L. - Particulier

Ik heb Alwine als een hele fijne open persoonlijkheid ervaren die zich goed kan inleven in de persoon. Door ook haar ervaring met haar gezin te delen met mij voelt dit persoonlijk waardoor je jezelf ook durft open te stellen.

Commercieel manager - Retail sector