private

Met onze Particuliere diensten begeleiden we personen, gezinnen, ouders, kinderen en stellen.

Transform to succeed and thrive!

Iedereen kan leren vanuit zijn kracht gewenste resultaten en omstandigheden te bereiken.

We bieden coaching, training, assessments en advies.

Lighthorse heeft een impactvolle transformatie methodiek ontwikkeld. Hierdoor kom je op een snelle, directe en doeltreffende manier tot gedragsverandering en bereik je gewenste resultaten. Je laat oude patronen en beperkingen achter je en ontdekt hoe je door trouw te zijn aan wie je echt bent nieuwe ervaringen kunt aantrekken en je gewenste omstandigheden kunt vormgeven.

De combinatie van onze methodiek en het werken met paarden en een coach maakt dat het zo’n sterk effect heeft en beklijft. De reacties die we krijgen is dat een sessie veel meer inzicht en resultaat oplevert dan andere vormen van coaching en therapie.

Je ziet de gewenste verandering ook onmiddellijk in de praktijk terug. Er zijn slechts enkele sessies nodig om echte doorbraken te bereiken.

Waarom paarden
In nieuwe en onbekende situaties laten we ons meest vertrouwde gedrag zien. Omdat paarden kudde en vluchtdieren zijn moeten zij voor hun voortbestaan de kleinste veranderingen in hun omgeving en in lichaamstaal van anderen kunnen waarnemen. Door oefeningen te doen met paarden krijg je directe feedback die veel dieper doordringt dan alleen praten, waardoor je makkelijker tot nieuw gedrag komt.

Klik hier om vrijblijvend kennis te maken

personal

Geef je leven vorm vanuit je persoonlijke kracht en talenten en bereik je gewenste resultaat met gemak en flow.
Je krijgt direct inzicht in wat je weerhoudt om je gewenste resultaten te bereiken en los te komen van oude beperkende patronen. Je leert trouw te zijn aan jezelf en duidelijk aan te geven wat je wilt en wat je grenzen zijn. Je krijgt inzicht in je talenten, je sterke punten en uitdagingen en hoe je hier effectief mee om kunt gaan. Je geeft vorm aan je eigen leven, bereikt gewenste resultaten en maakt het verschil.
Tijdens onze programma’s krijg je verschillende tools en handvaten aangereikt die je hierbij helpen. Een sessie leidt al direct tot blijvende gedragsverandering.

We bieden coaching, workshops, assessments en advies.

Werkgebieden
Wij hebben ervaring met vraagstukken over loopbaankeuzes, het omgaan met stress, het ontwikkelen van meer zelfvertrouwen en het stellen van grenzen, het omgaan met emoties en conflicten, ingrijpende gebeurtenissen en verlies, met angsten, het begeleiden en voorkomen van burn-out, seksuele uitdagingen en trauma’s.

Programma’s:

 • Transformatie coaching met paarden
 • Open workshop Transformatie coaching met paarden
 • Open workshop voor kinderen
 • Coaching voor kinderen
 • Talentanalyse brengt jouw drijfveren en motieven in kaart

family

Krijg meer inzicht in de dynamiek in je gezin en creëer meer vertrouwen, rust, openheid en plezier en leer elkaar beter te begrijpen. Hoe reageer je op elkaar en welk effect heeft dat? Waarom doe je wat je doet?
Tijdens onze programma’s krijg je direct inzicht in de onderliggende patronen en hoe je daar effectief mee om kunt gaan. Je laat je niet meer leiden door primaire reacties en leert dat je een keuze hebt, waardoor je vanuit je kracht en in verbinding gewenste resultaten kunt bereiken.
Onze programma’s zijn uniek omdat je niet alleen praat over uitdagingen en hoe het anders kan, maar direct ervaart wat er gebeurt in het moment en hiermee aan de slag gaat. Je kunt het nieuw geleerde gedrag meteen toepassen en hiermee het verschil maken.

We bieden coaching, workshops, assessments en advies.

Werkgebieden
We hebben ervaring in het begeleiden van gezinnen, ouders en kinderen met vragen zoals hoe om te gaan met drukke kinderen, emoties, spanningen of veel ruzies, hoe bewaak je grenzen, hoe ga je om met autoriteit en straffen. We werken ook met kinderen met hoog gevoeligheid, agressie, stoornissen, onzekerheden, angsten, ADHD, autisme en trauma’s.

Programma’s:

 • Ouderworkshop: een programma voor ouders en verzorgers
 • Gezinsworkshop: een programma voor het hele gezin
 • Coaching voor kinderen
 • Open workshop voor kinderen
 • Motieven en drijfverenanalyse

relationships

Hernieuw of versterk je relatie. Zie elkaar weer staan.
Onze programma’s geven diepgaande inzichten in de manier waarop je communiceert en hoe jullie je tot elkaar verhouden. Je krijgt inzicht in de onderliggende dynamieken en patronen. Je leert vanuit je eigen kracht te handelen. Je ontwikkelt meer begrip, compassie en verbinding en reageert adequater op je partner.
Dit programma is uniek omdat je niet alleen praat over uitdagingen of hoe het anders kan.Je krijgt een diep inzicht in wat er tussen jullie speelt, hoe je weer een emotionele verbinding met elkaar krijgt en wat je kan doen om situaties tussen jullie ten goede te veranderen. Je ervaart onmiddellijk de resultaten hiervan in de praktijk.

Geweldige en succesvolle relaties ontstaan niet zomaar. Langdurige buitengewone, gepassioneerde, gezonde, liefdevolle relaties zijn het gevolg van een wederzijds commitment, het naleven van enkele basisprincipes van de liefde en het meester worden van jezelf waardoor je beperkende patronen kunt overkomen en gewenste omstandigheden kunt vormgeven.

We bieden coaching, workshops, assessments en advies.

Werkgebieden
We hebben ervaring met stellen die hun relatie willen verdiepen en hernieuwen; die uit elkaar groeien of zijn vastgelopen en willen zoeken naar hoe verder. We werken met stellen aan het verbeteren van de communicatie, inzicht in elkaars behoeften, hoe om te gaan met irritaties en sleur, met levenskeuzes van de ander, verlies van interesse in elkaar, ontrouw, seksuele uitdagingen, vergroten van de passie, trauma’s en rouwverwerking.

Programma’s:

 • Relatietherapie samen met en zonder paarden
 • Relatietherapie individueel met en zonder paarden
 • Motieven en drijfverenanalyse

health

Leer beter los te laten en te ontspannen. Voel je energiek en vitaal.

Onze gezondheid en vitaliteit worden bepaald door de manier waarop we omgaan of zijn omgegaan met spanningen, stress en trauma. Als dit wordt genegeerd kan dit leiden tot fysieke en of mentale klachten.
In onze gezondheids- en vitaliteitsprogramma’s krijg je inzicht in hoe bepaalde gedachten, gevoelens en innerlijke sensaties je energie beïnvloeden. Je ervaart hoe gebeurtenissen uit het verleden hieraan ten grondslag kunnen liggen en hoe deze te transformeren. Je leert beter te luisteren naar de grenzen en behoeftes van je lichaam. Je ervaart hoe je makkelijker kan loslaten en ontspannen. Hierdoor ben je energieker en vitaler.

We bieden coaching, workshops, assessments en advies.

Werkgebieden
We hebben ervaring met specifieke fysieke aandoeningen en mentale uitdagingen zoals work/life-balans vraagstukken, burn-out, slaapproblemen, PTSS, gewichtsproblemen, eetstoornissen en psychosomatische klachten. Wij adviseren bij fysieke aandoeningen altijd ook een arts te consulteren.

Programma’s:

 • Individuele coaching
 • Stoppen met roken
 • Talenten en drijfverenanalyse